praliné

életképes szituációk

hammbekaplak

152

2014.04.08. 13:13 | hazimano | Szólj hozzá!

Mi hajt tovább, ha megmondják,hogy nincs mit tenni? Ha megáll a tudomány? Miért ne veszítsd el a reményt? 

(...)

Ezek függvényében,hogyan higgyem el,hogy van fent valami igazságosztó erő? Aki tudja,ki,mit érdemel. Lehet az karma, mindenható, buddha, akármi. Fals minden, ami azt mondja,hogy életben minden ok-okozati összefüggés következménye? Az egyiptomiak hitték,hogy egész földi létezésük alatt a túlvilágira készülnek fel. Ez hajtotta őket mindvégig, még ha a legutolsó szakasz gyötrelmesebb volt,mint gondolták. EBBEN látom a kapaszkodót. De a többiben nem. Belemagyarázás. Túlértelmezés. Túlspilázás. Agyongondolkodás.

(...)

Végül ebből is tanul az ember. Több leszel tőle. Több leszel VELE. Hogy ismerhetted. Hogy része volt az életednek. Hogy mesélt. Hogy tanított. 

(...)

Tölts több időt vele. Raktározd el ezeket a a pillanatokat.. Vidítsd fel. Tedd meg, a legtöbbet, amire képes vagy. Még ne emlékezz. Még ne búcsúzz. Még ne sirasd. MÉG NE.

(...)

Ne akard megérteni,úgysem fogod. Ne akard erőszakkal tudni,hogy miért fáj neki. Ne akarj rájönni,hogy miért egy jó emberrel történik ez. Ne keresd a rációt. Ne kérdezd,miért szenved. És ne légy mérges ezek miatt.

Szeresd amíg lehet és ne feledd, egy ember addig él, míg mások emlékeznek rá.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://flamme.blog.hu/api/trackback/id/tr625986702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása